diumenge, 9 de gener del 2011

figueres, gimcana

ACTIVITATS DES DE LA CIUTAT

El desenvolupament d'aquestes activitats està pensat per fer sobre la pròpia ciutat; és a dir, en alguna excursió o sortida a Figueres. 
Estan dirigides al cicle superior, on els alumnes ja són més autònoms i tenen més responsabilitat sobre si mateixos, i se’ls pot deixar més marge de moviment.  
Totes les activitats són fàcilment modificables per tal de poder-les realitzar en altres ciutats; la darrera, en que hi ha les preguntes concretes dels museus més rellevants de la ciutats, s’haurien de modificar i adaptar.

A continuació us detallem els objectius didàctics de cadascuna:

Diari / reportatge 
-      Copsar allò important, i variat, del que s’està observant (grans plans generals, detalls...) 
-      Formular preguntes entenedores, i per extreure informació important, pels veïns i veïnes del poble. 
-    Millorar el tractament de la informació obtinguda amb les noves tecnologies –fotografies, vídeos o enregistrament de veu-.
-        Fer una bona síntesis de tot allò recollit en el terreny per exposar-ho de manera entenedora i senzilla (treball posterior a la sortida a Figueres)


Guia turístic 
-          Seleccionar la informació més rellevant, alhora que saber-la expressar de la manera més dinàmica possible, per una fàcil posada en escena a l’excursió (en el treball previ a l’excursió).
 -       Saber aplicar els coneixements (història, dades, curisitats...) que s’han treballat a classe, un cop es vegi l’edifici, el carrer o l’obra a la realitat. 
-      Millorar la comunicació oral, en l’exposició a la mateixa ciutat de Figueres de tot allò après i estudiat a l’aula.

Pistes al museu (Museu Dalí o Museu del Joguet)
-          Aprendre a discernir de tota la informació rebuda aquella que han de trobar per respondre les preguntes donades.
-          Millorar la convivència i treball en grup del grup-classe.
-          Conèixer i entendre el contingut dels museus.
-          Augmentar el gust per la cultura i art. 


L’avaluació de les activitats, tot hi que la majoria no serà una feina quantificable en resultats, es podrà comprovar els resultats que han obtingut els alumnes de l’excursió a la ciutat demanant una descripció de tot allò après; i una valoració de l’experiència.
A més, a l’activitat de elaborar un diari o un reportatge, en quedaran els resultats en format digital; en el joc de pistes del museu, les preguntes contestades; i en el de fer de guia turístic, es podrà comprovar el nivell de coneixement del tema treballat a classe i afegint l’agilitat que tinguin per exposar-ho davant de classe.
 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada