divendres, 7 de gener del 2011

ACTIVITAT 1: la formiga Piga

ACTIVITAT 1:
La primera activitat que oferim és un conte virtual. Gràcies a les aplicacions que ens ofereixen la xarxa van poder crear un conte virtual molt més visual que els tradicionals a partir de fotografies de Figueres. Amb la formiga Piga els nens i nenes podran conèixer els elements, edificis o personatges més representatius d’aquesta ciutat.

 

El desenvolupament d'aquesta activitat consisteix en passar i llegir  el conte dins l'aula si hi ha el suport necessari, i si no és així, a la biblioteca o qualsevol aula amb les condicions. Gràcies al seu llenguatge no massa complicat es pot fer que els alumnes, després de fer una lectura per part del mestre/a, puguin fer ells mateixos una lectura col·lectiva.


Aquesta activitat esta pensada per a poder dur a terme amb tots els alumnes de primària. Però cal tenir en compte diferents matisos en funció del cicle en que ens trobem. L’escrit que hem elaborat i el llenguatge que hem utilitzat esta pensat i destinat per als alumnes de cicle mitjà i superior, ja que hi ha llenguatge que és més específic. Per tant, per als alumnes de cicle inicial la mestra els hauria d’adaptar una mica l’explicació i utilitzar un llenguatge més proper.

A través d’aquest conte treballem diversos objectius didàctics de diferents assignatures:

- Agafar gust per la lectura i promoure aquest hàbit entre els alumnes de totes les edats.
- Treballar la història i el present d’una ciutat, en aquest cas sobre Figueres.
- Treballar la comprensió lectora.


L'avaluació d'aquesta activitat podria ser de caire oral, amb preguntes sobre informació bàsica del conte, o bé es podria passar un petit qüestionari. 

Esperem que us agradi i sigui útil per tenir un primer contacte amb Figueres.

Clicant damunt d’aquest link anireu a parar al conte:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada