divendres, 7 de gener del 2011

ACTIVITAT 2: els racons



Dins aquesta presentació que hem aconseguit penjar hem explicat el desenvolupament de totes les nostres activitats i quins serien els nostres objectius o observacions més generals. 
Les activitats estan pensades pel cicle infantil tot i que modificant el nivell d'exigència es pot transportar a cicle mitjà. 

El motiu d'haver triat aquest format finalment, després de dubtar i discutir-ho molt, ha estat perquè pensem que d'aquesta manera es veu fàcilment quines activitats són i oferim material que es pot fer servir de maneres molt diferents. Pensem que en aquest cas, el mestre que faci servir aquest material ha de tenir la llibertat de poder triar el sistema i com preparar el material necessari.

Els objectius didàctics principals d'aquestes activitats són aconseguir que els alumnes manipulin el material, experimentin amb ell i així arribin a la resolució de l'activitat. Pel que fa a la metodologia les activitats estan pensades per fomentar el treball en equip i en parelles i el treball autònom. 

Pel que fa a la avaluació pensem que, per una part, els alumnes s'autoavaluaran i s'adonaran de les seves possibilitats i debilitats. Per l'altra banda, els mestres podran avaluar com funciona aquest tipus d'activitat en el grup en concret, què podria fer per millorar el treball en equip i pel que fa als continguts veure si al final de l'activitat els alumnes aconsegueixen recordar algun element característic de la ciutat que han après des de l'experimentació i entre ells. A més, pensem que aquesta activitat pot acabar en un petit debat reflexiu. El mestre pot fer de mediador i anar apuntant a la pissarra el que els alumnes van especificant del què han après. (noms, llocs, personatges). 

Esperem que us agradin i serveixin per treballar d'una manera més didàctica, activa i manipulable la ciutat de Figueres.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada